© Amazon

Apple: 'Pas op met afdekken webcam van MacBook'
Privacy

Apple: 'Pas op met afdekken webcam van MacBook'

13-07-2020 10:18 Laatste update: 10:20

Apple waarschuwt gebruikers om MacBooks niet te sluiten met een schuifje over de camera. Ook raadt het bedrijf het afplakken van de camera af.

Veel mensen plakken vanwege privacyzorgen de webcam van hun laptop af met een stukje tape, of gebruiken een opplakbaar schuifje om hun camera makkelijk te kunnen bedekken. Apple raadt gebruikers nu af om hun MacBook te sluiten met zo'n afdekking.

Scherm kan kapot gaan

Het beeldscherm kan volgens Apple beschadigd raken als een MacBook wordt dichtgeklapt terwijl er een afdekking over de camera zit. Gebruikers op forum Reddit melden bijvoorbeeld schermproblemen bij de 16-inch MacBook Pro na het gebruik van een camera-afdekking.

Te weinig ruimte

Volgens Apple zit er te weinig ruimte tussen het scherm en het toetsenbord om plaats te bieden voor een afdekking. Ook kan het afdekken van de camera de omgevingslichtsensor bedekken, waardoor functies als automatische helderheid en True Tone worden vestoord.

Apple stelt dat het groene indicatielampje naast de camera op de MacBook altijd oplicht als de camera is ingeschakeld. Het is volgens Apple niet mogelijk om de camera te activeren zonder dat dat lampje brandt.

Afplakken

Als gebruikers hun camera van bijvoorbeeld hun werkgever toch moeten afplakken, raadt Apple een afdekking van niet dikker dan vel printerpapier aan: 0,1 millimeter. Ook wordt afdekking afgeraden die plakresten kan achterlaten, zoals tape.

Kijk ook: de nieuwe MacBook Pro

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s