OnePlus onthult meer details Nord-smartphone
Middenklasser

OnePlus onthult meer details Nord-smartphone

20-07-2020 08:22 Laatste update: 09:07

Het Chinese telefoonmerk OnePlus heeft nieuwe details over de aanstaande OnePlus Nord-telefoon onthuld, waaronder het scherm, de gebruikte camera en de vooraf geïnstalleerde apps.

Daarmee zijn veel details over het nieuwe middeklasse toestel al bekend. De officiële onthulling van de OnePlus Nord is dinsdagmiddag.

De nieuwe smartphone zou een scherm met een ververssnelheid van 90 hertz krijgen. Hierdoor ogen animaties soepeler dan bij het 60 hertz-beeld van sommige andere smartphones, maar het ligt alsnog lager dan de 120 hertz van de OnePlus 8 Pro.

Camera's

De camera achterop gebruikt een Sony IMX586-sensor met een resolutie van 48 megapixel. Daarnaast zitten een ultrawidelens van 8 megapixel en een 5 megapixel-dieptesensor. Een macrosensor helpt bij scherptediepte.

Aan de voorkant zit ook een selfiecamera met een resolutie van 32 megapixels. Door het gebruik van een ultrawidelens zou je hiermee meer dan normaal kunnen vastleggen.

De Nord maakt voornamelijk gebruik van Googles eigen Android-apps: volgens de telefoonmaker staan de apps Duo, Phone en Messages van Google zelf standaard geïnstalleerd, omdat dit "de beste ervaring" moet bieden.

Middenklasser

Het bedrijf verkocht lange tijd telefoons die net iets goedkoper waren dan hun prijsgenoten, maar met de OnePlus 8-reeks introduceerde het bedrijf een relatief duur model.

Met de OnePlus Nord moeten critici tevreden worden gesteld: de telefoon wordt een middenklasser. De prijs wordt dinsdag bekendgemaakt.

Volg het Bright YouTube-kanaal voor een eerste indruk van de nieuwe smartphone.

Review: OnePlus 8 Pro

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s