Ziggo Go blijft last hebben van storingen
Televisie

Ziggo Go blijft last hebben van storingen

20-07-2020 10:55 Laatste update: 21-07-2020 08:30

De tv-streamingdienst Ziggo Go kampt al enkele weken met storingen. Zondag kon een deel van de Ziggo-klanten door de problemen met de dienst niet naar de Formule 1-race kijken.

Dat blijkt uit een groeiend aantal meldingen van Ziggo-klanten op sociale media. Volgens Totaal TV spelen de problemen al langer en groeit de lijst met klachten gestaag.

De problemen werden onder andere op zondag opgemerkt. Door een storing bij Ziggo Go konden sommige klanten de Formule 1-race niet kijken. Die problemen leken eind van de middag weer opgelost.

Met de Ziggo Go-app kunnen abonnees programma's terugkijken of live-zenders starten op een smartphone of tablet. Eind juni verscheen de Ziggo Go-app ook voor Android TV, Apple TV en Fire TV. 

'Maximale aantal bereikt'

Door een storing weigert de app om een programma op te starten. Ook kan er een melding verschijnen dat het maximale aantal kijkers binnen het abonnement is bereikt, terwijl de app in werkelijkheid nergens anders is ingeschakeld. Ook met inloggen op de dienst zijn er soms problemen.

Bij een aantal abonnees werkt het casten naar een Chromecast ook niet meer goed. Soms verschijnt de melding dat dit niet mogelijk is, of er zijn problemen met de ondertiteling.

Ziggo doet onderzoek

De provider belooft onder andere op Twitter dat de problemen worden onderzocht. Een woordvoerder kon nog niet zeggen wanneer er een oplossing is.

Concurrenten als T-Mobile en KPN hebben vergelijkbare diensten om via apps tv-zenders te streamen.

Review: Ziggo Mediabox Next

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s