'China komt met vergelding als Europa Huawei in de ban doet'
Huawei

'China komt met vergelding als Europa Huawei in de ban doet'

20-07-2020 16:26 Laatste update: 16:25

De Chinese overheid zou maatregelen tegen de Europese fabrikanten Nokia en Ericsson willen nemen. Dat zou China doen als meer Europese landen besluiten om apparatuur van het Chinese Huawei in de ban te doen.

Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Volgens de zakenkrant zou Peking denken aan strenge exportcontroles, waardoor het veel moeilijker zou worden voor Nokia en Ericsson om producten die ze in China maken naar andere landen uit te voeren.

Vorige week werd bekend dat de Britse regering eist dat telecombedrijven de betrokkenheid van Huawei bij het Britse 5G-netwerk afbouwen.

Zwarte lijst VS

De Verenigde Staten zetten het Chinese bedrijf eerder al op een zwarte lijst, omdat het een gevaar voor de nationale veiligheid zou zijn. De Amerikaanse regering beschuldigt Huawei spionage voor de Chinese overheid. Het bedrijf ontkent dat.

Europese bedrijven als Nokia en Ericsson zouden van de ban van Huawei kunnen profiteren. Het Zweedse Ericsson gaf onlangs nog aan dat het in het gat kan stappen dat Huawei achterlaat als meer Europese landen het voorbeeld van de Britten zouden volgen. Dan wil Ericsson de eigen productie en leveringen van apparatuur gaan opvoeren.

Review: Huawei P40 Pro

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s