Ziggo: 'We werken aan oplossingen voor problemen Ziggo Go'
Storingen

Ziggo: 'We werken aan oplossingen voor problemen Ziggo Go'

21-07-2020 08:26 Laatste update: 08:32

VodafoneZiggo werkt aan oplossingen voor de meerdere problemen met de Ziggo Go-dienst waarmee tv-zenders en programma's zijn te streamen.

Dat bevestigt woordvoerder Hans den Heijer tegenover Bright. "Het gaat om klachten die verschillen van aard bij een kleine groep gebruikers", verklaart hij.

In de afgelopen dagen groeide het aantal klachten van Ziggo Go-gebruikers. De app stelt klanten van de provider in staat om tv te kijken op een smartphone of tablet. Recent verscheen de Ziggo Go-app ook voor Apple TV, Android TV en Amazon Fire TV.

'Maximaal aantal kijkers bereikt'

In sommige gevallen krijgen klanten een melding in beeld dat er te veel mensen tegelijkertijd vanaf één account naar de app kijken, terwijl in werkelijkheid slechts één iemand de app open heeft staan. Soms kan dit probleem worden opgelost door de melding te sluiten of de app opnieuw te starten.

"Voor dit euvel is een oplossing gevonden in de vorm van een ‘fix’ die op dit moment wordt getest", belooft Den Heijer. "Als de praktijktest naar tevredenheid werkt zullen we de fix daarna implementeren."

Chromecast-problemen

Klanten die vanuit Ziggo Go naar een Chromecast streamen ondervinden ook problemen met de ondertiteling, die verkeerd in beeld wordt geplaatst. Daarnaast zou een groep klanten moeite hebben met streamen naar een Chromecast.

"Beide Chromecast-klachten hebben onze volledige aandacht, ook hiervoor is een oplossing gevonden en zijn we druk deze te testen", aldus de woordvoerder. "Ook als deze oplossing naar tevredenheid werkt zullen we hem implementeren."

1500 meldingen

Het is onduidelijk hoeveel klanten er precies door de problemen zijn getroffen. Den Heijer: "Naar schatting gaat het tot nu om ongeveer 1.500 meldingen. We hebben maandelijks 1,6 miljoen Ziggo Go-gebruikers, waardoor dit neerkomt op nog geen 0,1 procent van de klanten."

Kijk ook: review Ziggo Mediabox Next

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s