'Meer dan helft wereldbevolking zit nu op sociale media'
Bijna 4 miljard

'Meer dan helft wereldbevolking zit nu op sociale media'

21-07-2020 11:48 Laatste update: 12:33

Voor het eerst is meer dan de helft van de hele wereldbevolking op sociale media actief. Het gebruik van social media blijft nog altijd hard doorgroeien.

Dat blijkt uit een onderzoek van DataReportal in opdracht van Hootsuite en We Are Social. Inmiddels zouden 3,96 miljard mensen actief zijn op sociale media. Dat is ongeveer 51 procent van de wereldbevolking.

In het afgelopen jaar zou de hoeveelheid gebruikers van sociale media met ruim 10 procent zijn gegroeid. Dat zijn 376 miljoen mensen die in het afgelopen jaar actief zijn geworden op sites zoals Facebook, Twitter of Instagram.

Bijna allemaal mobiel

Nagenoeg alle gebruikers van die platformen loggen in via een mobiele telefoon: 3,91 miljard van de genoemde 3,96 miljard. De rest gebruikt een ander apparaat zoals een desktop of laptop.

In de meeste landen mogen slechts mensen van 13 jaar of ouder een account op sociale media aanmaken. Reken je jongere kinderen niet mee, dan zou zelfs 65 procent van de wereldbevolking op sociale media zitten.

Veel Amerikanen

In het noorden, zuiden en midden van Amerika zou respectievelijk 82, 84 en 86 procent van de bevolking ouder dan 13 jaar op een sociaal platform zitten. In West-Europa ligt dat percentage met 62 procent een stuk lager, terwijl Noord-Europa 78 procent aantikt.

Deze laptop is onze nieuwe favoriet:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s