'Ubisoft-top wist al jaren van seksueel wangedrag op werkvloer'
Games

'Ubisoft-top wist al jaren van seksueel wangedrag op werkvloer'

21-07-2020 14:15 Laatste update: 14:27

De top van het grote gamebedrijf Ubisoft zou al jaren hebben geweten van het veelvuldige seksuele en homofobe wangedrag op de werkvloer.

Dat blijkt uit anonieme gesprekken die Bloomberg had met medewerkers van het bedrijf. De HR-afdeling ontving in de afgelopen jaren vele klachten waar nagenoeg nooit iets mee werd gedaan.

Vrouwen betast

Ubisoft-medewerkers konden racistische, homofobe en seksistische opmerkingen maken op de werkvloer, die vaak ook werden herhaald door leidinggevenden. In sommige gevallen escaleerde de situaties waardoor vrouwelijke medewerkers bijvoorbeeld werden betast.

Ubisoft nam recent maatregelen nadat meerdere werknemers zich uitspraken tegen de werkomstandigheden bij het bedrijf. Topmensen Serge Hascoët, Yannis Mallat en Cécile Hornet zijn niet meer bij het bedrijf werkzaam. Een intern onderzoek moet verdere misstanden aan het licht brengen.

Hoofd tegen tafel

Hascoët zou jaren een reputatie op de werkvloer hebben gehad, aldus tien mensen die het afgelopen decennium bij Ubisoft hebben gewerkt. Hij zou vaak suggereren dat hij met vrouwelijke medewerkers naar bed wilde en sloeg met zijn hoofd tegen de tafel als hij zijn zin niet kreeg. 

Ubisoft-CEO Yves Guillemot zei onlangs dat het bedrijf "te weinig heeft gedaan om een veilige, inclusieve werkplek voor medewerkers te garanderen". 

Een woordvoerder van het bedrijf wilde niet reageren op de recente berichtgeving van Bloomberg.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s