Netflix te gebruiken op slimme Google Nest-schermen
Nest Hub

Netflix te gebruiken op slimme Google Nest-schermen

22-07-2020 09:19 Laatste update: 09:26

Streamingdienst Netflix werkt voortaan op de Nest Hub-schermen van Google.

Gebruikers kunnen een film of serie op Netflix starten met een stemcommando aan de virtuele assistent. Ook is het mogelijk om met een stemopdracht de video te pauzeren, hervatten of over te slaan. Google beschrijft de nieuwe functie op zijn blog.

Google verkoopt de Nest Hub sinds 2019 in Nederland. Het apparaat is een slimme speaker met daar bovenop een scherm dat visuele informatie bij een stemopdracht toont. Ook is het mogelijk om er foto's op af te beelden.

De nieuwe Netflix-functie komt volgens Google goed van pas in de keuken, waar Nest Hub-schermen vaak staan. Door de stemcommando's is het tijdens het koken makkelijk video's te bedienen zonder tussendoor je handen te wassen.

Video's op Nest Hub

Het was al langer mogelijk om video's op de Nest Hub af te spelen, door bijvoorbeeld te vragen om iets op YouTube af te spelen. Ook is het vanuit sommige smartphone-apps mogelijk beelden naar het scherm te streamen.

Met de Netflix-ondersteuning werkt deze streamingdienst rechtstreeks op de Hub. Netflix werkt al langer in combinatie met slimme speakers en Chromecasts, waarmee je programma's op een aangesloten televisie kunt afspelen.

Getest: hoe handig is de Google Nest Hub?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s