© Apple

Nederlander wint prijs bij grote iPhone-fotowedstrijd
iPhone-fotograaf

Nederlander wint prijs bij grote iPhone-fotowedstrijd

23-07-2020 07:44 Laatste update: 10:00

De Nederlandse fotograaf Nico Brons is in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse iPhone Photography Awards. Hij behaalde de tweede positie in de categorie 'Landschap'.

Brons won de prijs met onderstaande foto van de Zeeuwse Duinen. De fotograaf begon in 2011 op 54-jarige leeftijd aan de Fotoacademie Amsterdam, waar hij in 2013 afstudeerde met foto's geschoten vanaf een iPhone.

De fotograaf doet al jaren mee met de iPhone Photography Award, maar viel nu voor het eerst in de prijzen. Eerder werd hij ook genomineerd voor de Mobile Photography Awards.

Heuvels en mensen

In dezelfde categorie ging de eerste prijs naar de Chinese fotograaf Lui Dan, met een zwartwitfoto van een heuvellandschap. De hoofdprijs ging naar de Britse Dimpy Bhalotia. Zij schoot een artistieke foto van drie springende mensen.

Bij de iPhone Photography Awards worden ieder jaar de beste foto's gemaakt met een iPhone beoordeeld. Het is daarmee de grootste internationale prijs voor fotografen die specifiek deze smartphone gebruiken bij hun werk.

Eerste indruk: OnePlus Nord

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s