Republikeinen willen Twitter-ceo horen over hack
Jack Dorsey op het matje

Republikeinen willen Twitter-ceo horen over hack

23-07-2020 08:25 Laatste update: 08:25

Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden willen dat de topman van Twitter, Jack Dorsey, komende week op een hoorzitting verschijnt.

De Republikeinen in het justitiecomité willen Dorsey onder andere aan de tand voelen over de recente hack waarbij de Twitteraccounts van beroemdheden en grote bedrijven korte tijd werden gekaapt. Slachtoffers van die hack waren onder meer de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden en zakenmensen als Jeff Bezos, Bill Gates en Elon Musk.

Twitter verklaarde later dat een klein aantal medewerkers was gemanipuleerd door de hackers. Bij 45 accounts lukte het de hackers om het wachtwoord te resetten, in te loggen en tweets te versturen. Op de accounts verschenen tweets waarin ze beloofden een inleg van 1000 dollar aan bitcoins te verdubbelen als die werd overgemaakt naar een bitcoinrekening.

Trump versus social media

De Republikeinse afgevaardigden willen Dorsey ook spreken over de macht van het bedrijf en manier waarop Twitter de inhoud van berichten in de gaten houdt. De topmannen van Facebook, Google, Apple en Amazon waren eerder al uitgenodigd voor die bijeenkomst op 27 juli.

Twitter heeft onlangs meerdere berichten van Trump als misleidend gemarkeerd, wat leidde tot kritiek door de president. Sindsdien heeft het ministerie van Justitie een nieuw wetsvoorstel ingediend, dat de speciale bescherming van techbedrijven kan wegnemen.

Kijk ook: de nieuwe OnePlus Nord-smartphone

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s