Getest: draadloze headset Logitech G Pro X Lightspeed
Bright Review

Getest: draadloze headset Logitech G Pro X Lightspeed

17-08-2020 10:32 Laatste update: 10:32

De Logitech G Pro X Lightspeed is een draadloze headset voor pc-gamers. Met een klassiek uiterlijk en een stevige bouwkwaliteit. Ideaal als je tijdens ragequits je headset richting de bank gooit, oordeelt Bright-tester Rutger Middendorp.

Recent testten we een aantal headsets voor de Xbox One. Maar wie shooters zoals Call of Duty: Warzone speelt, weet dat je met muis en keyboard verder komt. Dus testen we nu ook de Logitech Pro X Lightspeed voor de pc. Ik weet dat veel hardcore gamers het liefst een draadje aan hun headset hebben, maar ik loop dan zo regelmatig met de hoofdtelefoon nog op mijn hoofd de kamer uit, dat ik beter iets draadloos op mijn kop kan hebben.

Vooral de angst voor vertraging of storing doet mensen verlangen naar een snoertje, maar na het testen van de Pro X Lightspeed lijkt die zorg vooral tussen de oren zitten. Zeker omdat deze headset geen bluetooth gebruikt maar een eigen protocol op de 2,4 Ghz-frequentie. Hierop belooft Logitech een vertraging van hooguit 1 milliseconde.

Wie 200 euro neer wil tellen voor een gamingheadset heeft aardig wat keuze. Met of zonder snoertje. Veel van die modellen hebben extra opties, zoals ruisonderdrukking of mooie lampjes. Deze unit is wat dat betreft niet erg indrukwekkend als je alleen naar het ontwerp kijkt.  

Degelijk ontwerp

De headset is draadloos en heeft ‘Blue Voice’-microfoonfilters om ervoor te zorgen dat een puberstem wat cooler klinkt aan de andere kant van de lijn, maar het meeste budget is gegaan naar de basisfeatures. Hij bevat 50mm-speakers en ondersteunt DTS-surround.

De hoofdband en oorstukken van memory foam zorgen voor een fijn zittende hoofdtelefoon die voelt alsof hij wel een ragequit overleeft. De accuduur is met 20 uur oké. In de doos zit naast de logische zaken zoals de hoofdtelefoon en de draadloze dongle ook een opbergzakje, een USB-C laadsnoer en alternatieve oorstukken die niet van nepleer, maar van stof zijn. 

Het ontwerp is supersimpel. Hij oogt eerder als een headset voor helikopterpiloten dan een futuristisch spraaktoestel. Geen gekke kleurtjes. Alles is zwart of grijs. Geen leds of andere circustrucjes. Op de linkerschelp zitten alle knoppen. Aan/uit, mute en volume. Dat is alles wat je krijgt. Wil je de microfoonfilters gebruiken, dan moet je software downloaden om de instellingen te veranderen. 

Opbergtas, dongle, USB-c laadsnoer en extra earpads

Het geluid is bijzonder goed. Vergelijkbaar met de duurdere Astro A50 die we eerder getest hebben. Het enige dat niet helemaal past bij de aanschafprijs is de microfoon. Die is ok, maar klinkt niet heel helder. Met de bijgeleverde stemsoftware is daar wel iets aan te doen, maar echt spectaculair klinkt het nooit. 

Wie een degelijke, goed klinkende draadloze pc-gamingheadset wil en daar best 200 euro voor wil lappen, heeft aan de Logitech Pro X Lightspeed een goed apparaat. Gebruik je de microfoon veel in games of voor Skypen of Zoomen, dan zijn er betere alternatieven te koop.