Amazon-gamedienst Luna gaat strijd aan met Xbox en Stadia
Gamestreaming

Amazon-gamedienst Luna gaat strijd aan met Xbox en Stadia

24-09-2020 18:30 Laatste update: 18:35

Webwinkelreus Amazon is een nieuwe gamestreamingdienst gestart, die de directe concurrentie aangaat met platformen zoals Google Stadia en Xbox Game Pass.

Op Luna is een beperkt aantal, vooraf geselecteerde games verkrijgbaar. Tussen het aanbod zitten onder andere Assassin's Creed Valhalla en Control. Het is mogelijk om met een druk op de knop een spel direct op Twitch uit te zenden.

Het beginscherm van Luna zal ook speciale kanalen tonen, waar games van bepaalde grote uitgevers te zien zijn. Het Franse Ubisoft zal hier in elk geval gebruik van maken.

Een aantal van de games zal op 4K-resolutie met 60 frames per seconde worden afgespeeld. Het hangt vermoedelijk van ontwikkelaars af welke games dit precies allemaal waarmaken.

6 dollar per maand

Een abonnement kost 6 dollar per maand. Een bijbehorende controller die rechtstreeks met de cloud verbindt gaat voor 50 dollar over de toonbank. Die verbindingsmethode moet vertraging minimaliseren en werkt hetzelfde als bij Stadia.

De gamedienst zal eerst in de Verenigde Staten worden uitgerold. Over een start in bijvoorbeeld Nederland is nog niks gezegd.

Fire TV

De Fire TV Stick-mediaspeler krijgt ook een nieuwe versie, met ondersteuning voor HDR-video en Dolby Atmos. De afstandsbediening kan stemassistent Alexa bedienen.

Daarnaast krijgt de Fire TV-software een update met vernieuwde interface. De Fire TV Stick gaat 40 dollar kosten, een versimpelde met uitgeklede afstandsbediening kost 30 dollar. Ook hierbij is nog niks gezegd over verkoop buiten de Verenigde Staten.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s