Review Logitech-muis MX Anywhere 3: geen gepiep, doet 't altijd
Bright Review

Review Logitech-muis MX Anywhere 3: geen gepiep, doet 't altijd

12-10-2020 20:55 Laatste update: 20:58
Author profile picture

Rutger Middendorp

Logitech heeft al een tijdje de Anywhere-muizen. Die doen het op elk bureau en elke ondergrond. De derde versie is er ook in het roze. Bright-tester Rutger Middendorp probeerde hem.

Het grootste nadeel van een muis is dat hij het soms niet doet, dat hij opgeladen moet worden en dat hij er zelden sexy uitziet. Slecht nieuws: muizen moeten nog steeds opgeladen worden. Maar met de MX Anywhere 3 belooft Logitech dat je op je blote bovenbeen, op een glazen tafel of op je leren bankstel je muis prima kunt gebruiken. En hij is er ook nog eens in roze.

Met dat opladen valt het wel mee trouwens, want helemaal vol kan hij wel 2 maanden zijn werk doen. Opladen kun je via een USB-C kabeltje én dan is het net alsof je een bedrade muis hebt.  

Ik heb de muis geprobeerd op mijn leren bureaustoel, de plastic leuning ervan, mijn theekopje, mijn vloer, mijn hond, mijn gestoffeerde bank en... mijn bureau. Hij werkte in alle situaties boven verwachting. Bij gebruik op een hond is het aan te raden een kortharig ras te nemen. Dat wel.

De muis is gewoon te gebruiken via Bluetooth of via de meegeleverde dongle. Dan hoef je hem niet zelf te pairen. Lijkt mij in bijna elk scenario een kleine moeite.

Muis op zijn rug: knop om te switchen van apparaat onderin

Meerdere computers tegelijk

Werk je regelmatig op meerdere computers, dan kun je met het knopje onderop de muis switchen van de ene naar de andere computer, maar nog spannender is de muis tegelijk met twee devices gebruiken. In de Logitech Options-app kun je aangeven dat je bijvoorbeeld aan de rechterkant van het scherm van je desktop over wilt springen naar je laptop.

En dat werkt feilloos. Sterker nog, je kunt knippen en plakken van de ene naar de andere computer. Er zullen weinig mensen zijn die deze functie gebruiken, maar voor wie wel eens op twee computers tegelijk werkt, is het een uitkomst. 

De MX Anywhere 3 werkt met Windows, MacOS, iPadOS, ChromeOS en Linux en te krijgen in zwart, grijs en roze. De MX Anywhere 3 voor Mac heeft als grootste verschil een ander oplaadkabeltje (USB-C naar USB-C) en is er alleen in het grijs. Boring!

Voor het genot van een muis die het zelfs op jouw vieze bankstel doet, betaal je 89 euro. 

Kijk ook: de nieuwste OPPO-smartphone

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s