Deze smartphone heeft een afneembare camera
Smartphones

Deze smartphone heeft een afneembare camera

12-10-2020 13:27 Laatste update: 13:27

Een nieuwe concepttelefoon van het Chinese merk Vivo heeft een selfiecamera die je uit de bovenkant kan halen, waarna je hem ergens neer kan zetten en hem draadloos kan bedienen.

Vivo toonde de nieuwe conceptsmartphone met afneembare selfiecamera in een video. De camera schuift uit de behuizing omhoog, waardoor hij minder ruimte rond het scherm inneemt. Het uitgeschoven cameradeel is daarna los te halen, waarna hij draadloos is te bedienen via de telefoon.  

De Chinese fabrikant laat zien dat het afneembare cameraatje bijvoorbeeld op een tafel is te zetten om zo groepsfoto's te maken of vanuit een hoek te fotograferen die normaal gesproken met een smartphone onhandig is. Vivo zegt voor het concept een Red Dot Design Award te hebben gewonnen.

Voorlopig is het apparaat nog een concept. Het is niet bekend of en wanneer Vivo deze technologie in zijn smartphones gaat gebruiken.   

Eerder dit jaar liet Vivo ook een poortloze telefoon zien met een camera die achter het scherm zat verwerkt. Ook toonde het bedrijf een smartphone die van kleur kan veranderen

Getest: de nieuwe Google-speaker Nest Audio

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s