© Bright

Apple verwijdert Beats-pagina voorafgaand aan iPhone 12-event
Apple-event

Apple verwijdert Beats-pagina voorafgaand aan iPhone 12-event

12-10-2020 15:10 Laatste update: 15:10

Apple heeft stilletjes de pagina met Beats-audioproducten van zijn site verwijderd. Dinsdagavond presenteert het bedrijf nieuwe producten.

Het verdwijnen van de pagina werd opgemerkt door Apple Terminal. Het gaat om een pagina onder de knop 'Beats' op de subpagina voor Muziekproducten. De Beats-knop staat nog wel bovenin beeld, naast knoppen voor onder meer Apple Music, AirPods en AirPods Pro.

De knop naar de pagina met Beats-accessoires loopt echter dood, en is vermoedelijk ergens in de afgelopen dagen verwijderd. De pagina ontbreekt op de Apple-sites in alle talen. Het is niet duidelijk waarom de pagina niet meer online staat.

Wel werd vorige week bekend dat Apple is gestopt met de verkoop van audio-apparaten van derden. Eerder werden verschillende Beats-onderdelen binnen Apple Music ook al omgedoopt. Zo heet Apple-radiozender Beats 1 inmiddels Apple Music 1.

Koptelefoon en speaker

Volgens geruchten werkt Apple aan zijn eerste eigen koptelefoon, in de AirPods-lijn. Die vermeende 'AirPods Studio' zou een modulair ontwerp hebben om zich te richten op bijvoorbeeld zowel sport- als thuisgebruik. Ook zou Apple werken aan een kleinere versie van zijn HomePod-speaker.

Volgens YouTuber Jon Prosser, die vaak correcte geruchten over Apple weet te melden, worden de 'HomePod mini' en de nieuwe versie van de Apple TV voorzien van een zogenoemde ultra Wideband-chip. Zo'n chip zit ook in recente iPhones en de Apple Watch Series 6. Volgens Prosser kunnen de nieuwe HomePod en Apple TV dankzij die chips zien waar de gebruiker zich in huis bevindt, om zo bijvoorbeeld slimme verlichting en audiovolume automatisch te regelen.

Apple houdt zijn evenement 'Hi Speed' dinsdagavond om 19:00 uur Nederlandse tijd. 

Volg Bright op Facebook en Twitter om niets te missen van het Apple-event.

Review: Apple Watch SE en Series 6

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s