Spotify blokkeert exporteerdiensten voor playlists
Importeren mag wel

Spotify blokkeert exporteerdiensten voor playlists

13-10-2020 13:37 Laatste update: 13:37

Spotify werkt gebruikers tegen die hun afspeellijsten willen meenemen naar een andere muziekdienst.

De dienst SongShift kan vanaf zijn nieuwste versie geen afspeellijsten uit Spotify exporteren voor gebruik in een andere dienst, meldt SongShift. Tot nu toe konden gebruikers van diensten als Spotify, Apple Music, Deezer en YouTube Music hun afspeellijsten met Songshift overzetten van de ene naar de andere dienst.

Door een aanpassing in zijn voorwaarden voor ontwikkelaars, is het exporteren van afspeellijsten niet meer mogelijk voor SongShift. Hetzelfde geldt ook voor de vergelijkbare diensten TuneMyMusic en Soundizz.

Importeren mag nog wel

Het is nog wel mogelijk om met dergelijke diensten de geëxporteerde afspeellijsten uit concurrerende diensten te importeren naar Spotify. De ontwikkelaar van SongShift kreeg van Spotify te horen dat het kon kiezen tussen het verwijderen van de exporteerfunctie, of het kwijtraken van zijn totale toegang tot Spotify. SongShift koos voor de tweede optie, zodat zijn gebruikers niet alle functionaliteit zouden kwijtraken.

Klagen over Apple

De stap is opvallend, omdat Spotify bekend staat als fel voorstander van een gelijke en eerlijke markt. Zo diende Spotify vorig jaar een klacht in tegen Apple, omdat het beleid rond de App Store volgens Spotify oneerlijk is. In september voegde Spotify zich bij een coalitie die zich uitspreekt tegen de marktpositie van Apple.

Spotify heeft zijn stappen tegen de playlistdiensten nog niet toegelicht.

Moet de App Store op de schop?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s