PlayStation 5 kan voicechats opnemen voor controle
Voicechats

PlayStation 5 kan voicechats opnemen voor controle

15-10-2020 12:30 Laatste update: 12:30

De PlayStation 5 geeft gebruikers de mogelijkheid om voicechats met andere spelers op te nemen. De opnames kunnen ter controle naar Sony worden gestuurd.

Gebruikers op de PlayStation 5 krijgen bij het deelnemen aan een Party Chat van een multiplayer-game de waarschuwing dat hun stem kan worden opgenomen. Als PS5-gebruikers straks melding maken van ongeoorloofd gedrag in de voicechat, kunnen de moderatoren de opnames controleren.

Sony licht de functie toe nadat de nieuwste versie van de systeemsoftware van de PlayStation 4 is verschenen. Met die software wordt de PS4 voorbereid op het spelen van multiplayer-games met PS5-spelers. Nu al zien sommige spelers de melding: "Voice chats kunnen opgenomen worden voor moderatie. Door mee te doen, ga je ermee akkoord dat je opgenomen wordt."

Werking nog niet duidelijk

Het is nog niet helemaal duidelijk hoe het systeem straks zal werken. Zo is niet bekend of spelers na een vervelende ervaring in de voicechat zelf een audiofragment opsturen, of dat alleen moderatoren van Sony de bestanden kunnen terugluisteren. Het lijkt er echter op dat elke speler er individueel voor kan kiezen om zijn voicechats op te nemen, waardoor Sony elke speler van tevoren moet waarschuwen. 

De PS5-controller heeft een ingebouwde microfoon, zodat gebruikers ook zonder headset kunnen meedoen in voicechats.

De PlayStation 5 verschijnt op 12 november in onder meer de VS, in Nederland wordt de spelcomputer vanaf 19 november geleverd.

PlayStation 5 of Xbox Series X/S: welke kies jij?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s