© Ubisoft

Netflix en Ubisoft werken aan tv-serie rond Assassin's Creed

De meest recente Assassin's Creed-game, Valhalla, die eind 2020 verscheen.

Gamereeks

Netflix en Ubisoft werken aan tv-serie rond Assassin's Creed

27-10-2020 17:39 Laatste update: 17:47

Netflix werkt aan een serie-verfilming van de populaire gamereeks Assassin's Creed. Het wordt een live-action-serie, met echte acteurs.

Netflix kondigt de Assassin's Creed-serie aan in een tweet, zonder verdere details te noemen. Volgens Variety bestaat de deal tussen Netflix en Ubisoft uit zowel een live-action-serie, een animatieserie als een animeserie. Netflix zou ook met Ubisoft werken aan een Splinter Cell-serie.

Film geflopt

Het is niet voor het eerst dat Assassin's Creed wordt verfilmd. In 2016 speelde Michael Fassbender in de film Assassin's Creed. De film werd vrij negatief ontvangen en presteerde niet goed in de bioscopen.

De gamereeks is zeer succesvol. De hoofdserie krijgt in november met Assassin's Creed Valhalla zijn twaalfde titel, die draait om Vikingen.

Eerdere games speelden zich onder meer af tijdens de renaissance, de Amerikaanse en Franse revoluties en de Griekse oudheid. De games draaien altijd om een sluipmoordenaar die klimmend en klauterend over gebouwen in een geheime oorlog is verwikkeld.

PlayStation 5 of Xbox Series X/S: welke kies jij??