Apple One van start: zo werken de nieuwe Apple-bundels
Apple One

Apple One van start: zo werken de nieuwe Apple-bundels

30-10-2020 19:00 Laatste update: 21:19

Apple biedt vanaf nu met Apple One bundels met abonnementen op meerdere van zijn diensten aan. Waar vind je Apple One? En wat heb je er aan?

De Apple One-bundels werden in september al aangekondigd. Apple One is sinds vrijdag beschikbaar, ook in Nederland.

Apple One biedt een combinatie van meerdere Apple-abonnementen in bundels. Daardoor kunnen gebruikers die nu los betalen voor meerdere Apple-diensten mogelijk geld besparen.

Hoe stel je Apple One in?

Om Apple One in te stellen ga je op de iPhone of iPad naar de Instellingen en klik je op je profielnaam voor de Apple ID-instellingen.

Vervolgens klik je op 'Abonnementen'. Bovenaan je lijst met actieve abonnementen verschijnt dan een blok met 'Apple One ontvangen'. Klik daar op 'Probeer het nu'. Apple One heeft een gratis proefmaand.

Welke bundels zijn er?

Het goedkoopste abonnement bundelt Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade en 50 gigabyte iCloud-opslag voor 15 euro per maand.

Het is mogelijk dit abonnement met familieleden te delen voor 20 euro per maand, waarbij de iCloud-opslagruimte 200 GB wordt.

Een individuele bundel is 6 euro per maand goedkoper dan bij de losse abonnementen het geval is. Het familiepakket biedt een besparing van 8 euro per maand. 

De duurste Apple One-bundel van 30 dollar per maand voegt aan de vier diensten ook Apple News+ en Fitness+ toe, met daarbij 2 terabyte iCloud-opslag. Deze bundel is echter niet verkrijgbaar in Nederland, omdat Apple News+ en Fitness+ hier nog niet beschikbaar zijn

Wat als je al een iCloud-abonnement hebt?

Als de iCloud-ruimte binnen Apple One kleiner is dan je huidige iCloud-abonnement, dan behoud je beide online opslagruimtes.

Als de opslagruimte binnen Apple One meer is dan je huidige iCloud-abonnement, dan wordt die laatste opgezegd en krijg je daarvan je geld terug. Je totale iCloud-opslag is vanaf dan die binnen je Apple One-abonnement.

Wat als je meer iCloud-ruimte nodig hebt dan in je Apple One-bundel zit?

Gebruikers die meer iCloud-opslag nodig hebben dan hun Apple One-bundel heeft, kunnen los nog extra opslagruimte kopen.

Wanneer gaat Fitness+ van start?  

Apple biedt Fitness+ pas later dit kwartaal in de eerste landen aan. Een exacte datum is er nog niet.

Fitness+ heeft onder meer trainingen voor yoga, hardlopen en andere workouts. De dienst kost in de VS 10 dollar per maand. 

Kijk ook:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s