Kijk live naar het Apple-event: nieuwe MacBooks verwacht
'One More Thing'

Kijk live naar het Apple-event: nieuwe MacBooks verwacht

10-11-2020 18:00 Laatste update: 18:26

Apple houdt momenteel zijn derde grote media-event van dit najaar. Nieuwe MacBooks met de eigen Apple-chips staan centraal.

Bright doet verslag van het Apple-event. Volg ons op Twitter en Facebook. En praat mee op onze Discord-server.

Kijk hier de livestream van Apple.

Tijdens de presentatie vanaf 19:00 Nederlandse tijd zou Apple zijn eerste MacBooks met de nieuwe Apple Silicon-chips onthullen.

Apple kondigde in juni aan te komen met zijn eigen ARM-processoren voor Macs, die de huidige Intel-chips in de Apple-computers gaan vervangen. Het bedrijf beloofde voor het eind van dit jaar de eerste Mac met een Apple Silicon-chip op de markt te brengen. De kans is dan ook zeer groot dat dit tijdens het nieuwe media-event uit de doeken wordt gedaan.

Nieuwe MacBooks

Het zou gaan om drie nieuwe MacBooks: 13 inch en 16 inch MacBook Pro's en een nieuwe 13 inch MacBook Air. Dat zeggen althans bronnen van persbureau Bloomberg. Anders dan de nieuwe chips zouden de nieuwe MacBooks geen grote veranderingen in het design hebben. 

Apple zou intussen ook werken aan een nieuwe versie van de iMac en een nieuw model van de Mac Pro, beide met nieuwe Apple Silicon-chips. Maar wanneer die nieuwe Macs op de markt komen, is nog niet duidelijk.

Het is het derde grote Apple-event op rij. In september presenteerde Apple al de nieuwe Apple Watches en de nieuwe iPad Air. Tijdens het event in oktober werden de iPhone 12's onthuld.

Vaarwel Intel

Apple ontwerpt al jaren eigen chips voor de iPhone en iPad. Die chips met de ARM-architectuur wijken af van de chips van Intel, die de x86-architectuur gebruiken. Dat betekent dat niet alle software zomaar op beide systemen werkt, maar de nieuwste versie van MacOS kan dat wel. Ook maakt Apple het mogelijk voor softwaremakers om hun programma's snel aan te passen. Over twee jaar zullen alle Apple-computers met de eigen chips werken.

Update MacOS

Waarschijnlijk maakt Apple vanavond ook meer bekend over de release van de volgende grote update van macOS.

AirPods Studio

Er is een kleine kans dat Apple nog meer nieuwe producten presenteert, bijvoorbeeld de AirPods Studio-koptelefoon of de bluetooth-trackers AirTags, waarmee gebruikers verloren voorwerpen kunnen terugvinden. Over beide producten gaan al maanden geruchten, maar de introducties zouden volgens andere geruchten zijn uitgesteld naar komend voorjaar. Ook zou het bedrijf een nieuwe versie van de Apple TV met een krachtigere processor kunnen aankondigen.

Bright doet verslag van het Apple-event. Volg ons op Twitter en Facebook. En praat mee op onze Discord-server.

Review: iPhone 12 Mini en iPhone 12 Pro Max

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s