Veelgeprezen scifi-gametrilogie Mass Effect krijgt remaster
Games

Veelgeprezen scifi-gametrilogie Mass Effect krijgt remaster

08-11-2020 18:41 Laatste update: 18:45

De sciencefiction-gametrilogie Mass Effect krijgt volgend jaar een remaster. Alle drie de spellen worden gebundeld in één pakket.

Dat heeft ontwikkelaar BioWare bekendgemaakt. De Mass Effect Legendary bevat alle drie de originele spellen, die eerder verschenen voor onder andere de pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Het nieuwe pakket verschijnt voor huidige spelcomputers, waaronder de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S/X en wederom ook de pc. De vernieuwde versie draait op een 4K-hogere resolutie en is visueel op meerdere vlakken opgeknapt.

De eerste Mass Effect verscheen voor de Xbox 360, waarna latere delen ook op andere spelcomputers uitkwamen. Keuzes die in de eerste game in 2007 werden gemaakt, hadden impact op de gebeurtenissen in het slotstuk uit 2012. 

Geruchten over de geremasterde bundel kwamen al maandenlang voorbij, omdat webwinkels de game meermaals per ongeluk te vroeg online zetten.

Nieuwe Mass Effect

Ontwikkelaar BioWare zegt ook te werken aan een compleet nieuwe Mass Effect-game. Veel details zijn nog niet bekendgemaakt, maar de studio belooft dat een ervaren team het spel zal maken.

Daarmee lijkt het bedrijf te reageren op het eerder uitgebrachte Mass Effect Andromeda. Dat vervolg werd gemaakt door een nieuwe tak van de gamestudio, maar werd uiteindelijk zeer slecht ontvangen.

Review PlayStation 5: onze ervaringen met de PS5

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s