© Bright

'Samsung lanceert Galaxy S21 in januari al'
Smartphones

'Samsung lanceert Galaxy S21 in januari al'

09-11-2020 08:19 Laatste update: 08:22

Samsung gaat zijn nieuwe vlaggenschip waarschijnlijk een aantal maanden eerder op de markt brengen dan verwacht. Het Zuid-Koreaanse concern hoopt zo concurrenten Apple en het Chinese Huawei te slim af te zijn.

De Galaxy S21 zou in januari al worden gelanceerd, waar de S20 pas in maart van dit jaar op de markt kwam. Het gaat meerdere bronnen om drie versies: de S21, S21+ en de S21 Ultra. De aankondiging zou op 14 januari plaatsvinden, waarna de toestellen op 29 januari verkrijgbaar zouden zijn.  

De S21-toestellen zouden een superamoled-scherm met 120 hz ververssnelheid krijgen, een Snapdragon 875 of Exynos 2100-chip en een batterij met 5000 mAh. Het Ultra-model zou een verbeterde camerasensor krijgen met 108 megapixel resolutie en laser-autofocus.

Huawei

Samsung wil vooral marktaandeel afsnoepen van Huawei, dat lijdt onder restricties die de Verenigde Staten hebben opgelegd. In het tweede kwartaal verloor Samsung zijn positie als marktleider aan Huawei, om die plek in het derde kwartaal weer te heroveren dankzij de Amerikaanse sancties.

iPhone 12

Apple bracht de eerste twee versies van de iPhone 12 in oktober uit. Dat was een maand later dan gebruikelijk. De andere twee modellen, de iPhone 12 Mini en de Pro Max, verschijnen later deze maand pas.

Getest: nieuwe vouwtelefoon van Samsung

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s