Introductie nieuwe Xbox-consoles zorgt voor overbelaste gameservers
Xbox Series X en S

Introductie nieuwe Xbox-consoles zorgt voor overbelaste gameservers

10-11-2020 20:11 Laatste update: 20:16

De servers van Microsoft-gamedienst Xbox Live hebben het vanavond moeilijk, vermoedelijk omdat gamers van over de hele wereld op hun nieuwe Xbox-spelcomputers inloggen.

Daarvoor waarschuwt Microsoft op Twitter. Xbox Live werd eerst getroffen door een storing, die grotendeels zou zijn opgelost. Wel waarschuwt het bedrijf dat sommige mensen nog tegen problemen kunnen aanlopen.

Met Xbox Live kunnen gamers inloggen op Xbox-spelcomputers of pc-games die de dienst ondersteunen. Daarnaast worden de servers van Xbox Live gebruikt om online games met of tegen elkaar te spelen.

Xbox Series X en Series S

De gamedienst wordt ook gebruikt op de nieuwe spelcomputers Xbox Series X en Series S, die vanaf vandaag worden verkocht. Wereldwijd zijn ook de eerste vooruitbestelde exemplaren via bezorgdiensten bij gamers geleverd.

Het grote aantal nieuwe spelcomputers heeft vermoedelijk impact op de gameservers. Het is de vraag of Xbox Live later in de week weer last heeft van problemen, of dat Microsoft voor die tijd extra servers kan inzetten.

Getest: De Xbox Series X

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s