Apple brengt grote macOS-update Big Sur uit
macOS

Apple brengt grote macOS-update Big Sur uit

12-11-2020 18:35 Laatste update: 18:38

Apple heeft zijn grote macOS-update Big Sur uitgebracht, waarin ondermeer het ontwerp van de Mac-software volledig is vernieuwd.

De update kan worden geïnstalleerd door de systeemvoorkeuren op de Mac te openen en te klikken op 'Software-updates'. Daar staat de optie om hem te downloaden. Gezien de software geleidelijk uitrolt, kan het soms even duren tot alles hier goed staat.

De techreus kondigde Big Sur afgelopen zomer al aan op ontwikkelaarsconferentie WWDC, waarna een testversie werd uitgebracht. Vandaag is de definitieve editie van de grote update voor iedereen beschikbaar gesteld.

Big Sur heeft een opnieuw vormgegeven, zwevende dock die doet denken aan het ontwerp op bijvoorbeeld de iPad. Daarnaast zijn nagenoeg alle iconen in de software onder handen genomen.

Bedieningspaneel

macOS heeft voortaan ook een eigen bedieningspaneel, waarmee snel bepaalde systeemfuncties bediend kunnen worden. Die functie werd eerder al toegevoegd op iPhones en iPads. 

De Berichten-app is compleet vernieuwd en de webbrowser heeft een ingebouwde vertaalfunctie. Ook is de Kaarten-app onder handen genomen.

Dit is er nieuw in macOS Big Sur

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s