Volkswagen pompt meer miljarden in ontwikkelen elektrische auto's
Elektrische auto's

Volkswagen pompt meer miljarden in ontwikkelen elektrische auto's

13-11-2020 16:31 Laatste update: 17:32

Volkswagen gaat een groter deel van het onderzoeksbudget besteden aan de ontwikkeling van elektrische en zelfrijdende auto's. Zo wil de Duitse autofabrikant de strijd aangaan met Tesla.

Tot 2025 moet ongeveer de helft van het onderzoeksbudget van in totaal 150 miljard euro aan de ontwikkeling van elektrische en zelfrijdende auto's worden uitgegeven, meldt Volkswagen. Een jaar geleden werd er nog 60 miljard euro voor gereserveerd.

Volkswagen werkt onder meer aan verbeteringen als een nieuw besturingssysteem voor auto's en zelfrijdende technologieën. Het Volkswagen-concern is naast VW ook eigenaar van merken als Audi, Porsche, Seat en Skoda.  

Joe Biden

Vorige week zei Volkswagen-topman Herbert Diess nog dat het beter zou zijn voor de ontwikkeling van elektrisch rijden als Joe Biden verkozen zou worden tot president van de Verenigde Staten. Amerika is een belangrijke markt voor de automaker en volgens hem is het Democratische programma meer in overeenstemming met de wereldwijde strategie van Volkswagen.

Bright Review: elektrische Volkswagen ID.3

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s