Regering Trump schuift deadline TikTok twee weken op
De strijd om TikTok

Regering Trump schuift deadline TikTok twee weken op

13-11-2020 17:49 Laatste update: 17:51

ByteDance, eigenaar van video-app TikTok, heeft van de Amerikaanse overheid twee weken extra gekregen om zijn activiteiten in de VS af te stoten. Het Chinese bedrijf blijft zich evenwel verzetten tegen het bevel daarover van president Donald Trump.

Voor de gedwongen deal zou de deadline eigenlijk deze week aflopen. Dat wordt nu 27 november, melden Amerikaanse media.

Maar ByteDance voert over de kwestie ook nog een rechtszaak bij het Amerikaanse hof van beroep. Daar kregen de Chinezen donderdag te horen dat ze nog tot 14 december de tijd hebben om bepaalde documenten in te dienen in hun bezwaarprocedure. Er lopen dus meerdere deadlines door elkaar heen.

Biden

Wat de situatie nog meer vertroebelt is dat Trump onlangs de presidentsverkiezingen heeft verloren van de Democraat Joe Biden. Of dat nog gevolgen heeft voor TikTok is onduidelijk.

Oracle en Walmart

De app met meer dan 100 miljoen Amerikaanse gebruikers ligt al enige tijd zwaar onder vuur in de VS. Volgens de regering-Trump slaat TikTok te veel gegevens op, die via het Chinese moederbedrijf ByteDance bij de Chinese overheid terechtkomen. De president eiste daarom dat de Amerikaanse activiteiten van TikTok aan een Amerikaanse partij worden verkocht.

In september ging hij akkoord met een deal tussen ByteDance, Oracle en Walmart waarbij de Amerikaanse activiteiten van TikTok in een nieuw bedrijf zouden worden ondergebracht.

Volg Bright ook op TikTok.

Wat is er zo briljant aan TikTok?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s