TikTok wist video's met Trump-speech wegens nepnieuws
Desinformatie

TikTok wist video's met Trump-speech wegens nepnieuws

08-01-2021 11:57 Laatste update: 11:57

Videoplatform TikTok gaat beelden van Trumps speech eerder deze week weghalen, omdat de president hierin nepnieuws verkondigde.

Dat vertelt een woordvoerder van de app aan TechCrunch. Het gaat om een speech waarin de president nog eens beklemtoonde dat de verkiezingen volgens hem zijn 'afgepakt' en hij de eigenlijke winnaar was.

De president plaatste de video op sociale media, die hem kort daarna weer verwijderden. In de speech riep hij de bestormers van het Capitool op weer naar huis te gaan, "ondanks dat we eigenlijk hadden gewonnen". 

Geen eigen TikTok

Hoewel Trump zelf geen TikTok-account heeft, wordt de video gedeeld door andere gebruikers. Dit is volgens het platform in strijd met regels tegen nepnieuws.

De Amerikaanse president wordt op steeds grotere schaal geweerd op techplatformen. Twitter schorste hem totdat een reeks tweets werden gewist, terwijl hij op Facebook de rest van zijn presidentschap niet meer welkom is.

Toezegging

De bedrijven denken dat Trump zijn macht op sociale media misbruikt om mensen aan te zetten tot geweld, wat leidde tot de bestorming van het overheidsgebouw eerder deze week.

Inmiddels heeft de president een nieuwe video gedeeld waarin hij zijn verlies toegeeft.

Wanneer komen deze gadgets naar Nederland?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s