Grote patch moet veel problemen in Cyberpunk 2077 oplossen
Crashes

Grote patch moet veel problemen in Cyberpunk 2077 oplossen

24-01-2021 18:33 Laatste update: 18:36

Een grote update voor de game Cyberpunk 2077 moet veel van de gemelde problemen oplossen. Het langverwachte spel werd eind vorig jaar bekritiseerd om de grote hoeveelheid foutjes en mankementen.

Dat meldt ontwikkelaar CD Projekt Red op zijn website. De patch is beschikbaar voor spelcomputers, pc en Google Stadia.

Cyberpunk-patch 1.1 verbetert ook het geheugengebruik van de game, waardoor veel onderdelen van het spel minder van je apparaat vragen. Hierdoor werkt het spel hopelijk soepeler op de PlayStation 4 en Xbox One, waarop de meeste problemen leken te spelen.

Meerdere crashes zouden ook niet langer voorkomen. Het spel kon snel vastlopen in bepaalde omstandigheden, bijvoorbeeld bij het laden van savegames of het herstarten van de game.

Later in het jaar moet nog minstens één patch met probleemoplossingen worden uitgebracht.

Langverwacht

Cyberpunk 2077 werd in 2012 al aangekondigd en was jarenlang één van de langst verwachte titels onder gamers. De teleurstelling was daarom ook vrij groot toen het eindproduct vol bleek te zitten met mankementen.

De ontwikkelaar werd ook bekritiseerd om zijn strenge werkbeleid waardoor personeel stelselmatig moest overwerken. Later bleek dat de eigenlijke ontwikkeling pas vier jaar na de aankondiging echt was gestart.