Video-app Plex start abonnementsdienst voor oude games
Plex Arcade

Video-app Plex start abonnementsdienst voor oude games

26-01-2021 20:03 Laatste update: 20:07

De video-app Plex laat gebruikers voortaan ook oude games aan hun bibliotheek toevoegen, mits ze een extra abonnement afsluiten.

De nieuwe gamedienst Plex Arcade werd aangekondigd op de blog van de appontwikkelaar. Een abonnement kost 5 dollar per maand, of 3 dollar als je een Plex Pass-abonnement hebt.

Voor dat bedrag krijgen abonnees toegang tot 27 games voor de oude Atari 2600 en Atari 7800. Ook kunnen abonnees hun eigen games en emulators aan de bibliotheek toevoegen.

Niet iedereen kan zomaar een Plex Arcade-abonnement nemen. Gebruikers hebben een eigen mediaserver met Windows of macOS nodig om de software van het bedrijf op te installeren. Deze speelt de games af en streamt het beeld naar een mediaspeler zoals een smartphone, Apple TV of Nvidia Shield.

Plex gaat legaal

Het is Plex zijn zoveelste poging om een platform voor legale media te worden. De software is al jarenlang een populaire optie om illegaal gedownloade films en series te sorteren en op apparaten af te spelen. 

In de afgelopen jaren voegde Plex onder andere legale gratis films toe, die ondersteund door reclame kunnen worden afgespeeld. Door de Atari-games aan te bieden voor een abonnementsprijs, kan het bedrijf licentiegeld voor de oude titels betalen.