Drie arrestaties voor oplichting met robotstofzuigers
Oplichting

Drie arrestaties voor oplichting met robotstofzuigers

28-01-2021 13:51 Laatste update: 13:51

De politie in Delft heeft drie mannen gearresteerd op verdenking van oplichting. Ze zouden onder een andere naam voor meer dan een ton aan robotstofzuigers en iPads hebben besteld.

De politie kwam de verdachten op het spoor toen de Technische Universiteit Delft begin dit jaar een wijkagent benaderde vanwege mogelijke oplichting.

Op naam van de universiteit was geprobeerd tweehonderd robotstofzuigers ter waarde van tienduizenden euro's te bestellen. De producten moesten worden afgeleverd op het terrein van de TU, meldt de politie.

iPads

De drie probeerden ook een ander bedrijf op te lichten door iPads ter waarde van zeker honderdduizend euro aan te schaffen. De politie hield de verdachten op het moment van die levering op 20 januari aan.

De verdachten van 20, 34 en 39 komen uit Waddinxveen, Zaanstad en Rotterdam. Tijdens het onderzoek werden ook hun woningen doorzocht. In de woning in Rotterdam werd een hennepkwekerij met ongeveer tweehonderd planten ontdekt. De verdachten zijn vrijgelaten in afwachting van de rechtszaak, maakte de politie donderdag bekend.