Gamestreamingdienst Nvidia haalt 6 miljoen leden in eerste jaar
Cloudgaming

Gamestreamingdienst Nvidia haalt 6 miljoen leden in eerste jaar

05-02-2021 18:45 Laatste update: 18:45

Zes miljoen gamers werden in het afgelopen jaar lid van GeForce Now, de gamestreamingdienst van Nvidia. GeForce Now is sinds een jaar beschikbaar.

De dienst maakt het mogelijk om games die via Steam, de Epic Games Store, Battle.net en Uplay zijn gekocht via de cloud te spelen. Gebruikers hebben daarvoor geen sterke gamehardware nodig, zelfs niet om raytracing-lichteffecten te zien.

GeForce Now nu ook via Chrome

Nvidia zette donderdag, een jaar na de lancering van de dienst, de eerste prestaties op een rijtje in een post en maakte bekend dat de dienst nu ook in betaversie via Chrome te gebruiken is. De afgelopen maanden voegde het bedrijf ondersteuning voor Safari (iOS) en Chromebooks toe, naast de al bestaande pc- en Mac-apps.

GeForce Now biedt een gratis abonnement, waarbij je slechts een uur per keer kan gamen, en een betaalde abonnementsvariant van 27,45 euro voor zes maanden. Hoeveel van de zes miljoen leden daadwerkelijk betalen voor de dienst, maakte het bedrijf niet bekend.

 

175 miljoen uur games gestreamed

Het aantal games dat de dienst ondersteund groeide tot zo'n 800 stuks. Gamers streamden deze spellen in totaal 175 miljoen uur. Tien procent van de spellen was free-to-play.

Het gros van deze tijd, zo'n 100 miljoen uur, speelden gebruikers multiplayergames via GeForce Now. Spellen als Fortnite, League of Legends, Destiny 2 en Apex Legends waren het meest populair.

Nvidia GeForce Now is in 65 landen te gebruiken, waaronder Nederland.

 

Dit is de ultieme gear voor gamers

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s