Controller PlayStation 5 heeft soms problemen: rechtszaak dreigt
Drift-problemen

Controller PlayStation 5 heeft soms problemen: rechtszaak dreigt

11-02-2021 16:40 Laatste update: 16:40

Een Amerikaans advocatenkantoor onderzoekt of veel PlayStation 5-gebruikers last hebben van zogenoemde driftproblemen, waarbij personages bewegen zonder dat de controller wordt aangeraakt.

Het Amerikaanse advocatenkantoor Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith verzamelt momenteel klachten van Amerikaanse gebruikers met een PlayStation 5. Op forum Reddit klagen sommige PS5-gebruikers al langer over problemen met hun controller. Zonder dat de joysticks op de controller worden aangeraakt, bewegen personages op het scherm toch.

Als het advocatenkantoor voldoende van dezelfde klachtenmeldingen krijgt, is een collectieve rechtszaak een optie. Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith is bekend met zulke zaken. In 2019 startte het kantoor een collectieve zaak tegen Nintendo, wegens vergelijkbare controllerproblemen.

Omvang problemen onduidelijk

De problemen met de Nintendo Switch-controllers blijken inmiddels wijdverspreid. Dat onderzochten de Consumentenbond en zijn Europese collega's onlangs nog. Europa werd door de consumentenorganisaties opgeroepen om Nintendo te dwingen iets te doen aan de problemen.

Het is niet duidelijk hoe wijdverspreid de problemen met de controller van de PlayStation 5 zijn. Sommige gebruikers hebben een controller met het defect al succesvol door Sony laten repareren, al moesten zij daarvoor wel hun controller op eigen kosten opsturen.

Ook zijn er gebruikers bij wie de reparatie door de winkel wordt geregeld waar zij de spelcomputer hebben gekocht.

Review PlayStation 5: onze ervaringen met de PS5