© Nintendo

Nintendo onthult Zelda: Skyward Sword en Mario Golf voor Switch
Nintendo Switch

Nintendo onthult Zelda: Skyward Sword en Mario Golf voor Switch

18-02-2021 12:01 Laatste update: 12:01

Nintendo heeft tijdens een presentatie meerdere games voor de Nintendo Switch aangekondigd, waaronder The Legend of Zelda: Skyward Sword en Mario Golf Super Rush.

Het is de eerste keer in ruim een jaar dat Nintendo een dergelijke uitgebreide presentatie van games gaf. Het bedrijf toonde zowel grote titels als kleinere indie-games die de komende maanden voor de Nintendo Switch verschijnen.  

The Legend of Zelda: Skyward Sword

De Zelda-game die in 2011 voor de Nintendo Wii verscheen, komt op 16 juli uit voor de Switch met scherpere HD-graphics. Ook is de bediening aangepast: het origineel leunde zwaar op de bewegingsbesturing met de Wii-afstandsbediening. Nintendo belooft daarnaast later dit jaar meer te vertellen over het vervolg op Breath of the Wild.

Mario Golf Super Rush

De vijfde titel in de Mario Golf-serie, en de eerste voor de Switch. Het is voor het eerst sinds 2003 dat Nintendo een nieuwe game in de serie uitbrengt. De game bevat alle bekende Mario-personages in golftenue, het spel kan gespeeld worden met bewegingsbediening, er is multiplayer en een verhaalmodus. Verschijnt op 25 juni.

Mario-voorwerpen in Animal Crossing: New Horizons

Ter ere van de 35ste verjaardag van Super Mario worden er Mario-voorwerpen toegevoegd aan Animal Crossing: New Horizons. Vanaf 25 februari zit de bekende kleding van onder meer Mario, Luigi en Peach in de game, compleet met snorren, petten en kroontje. Ook voorwerpen als ?-blokjes en functionerende groene rioolpijpen zijn aanwezig.

Fall Guys

De populaire multiplayer-game Fall Guys komt in de zomer naar de Nintendo Switch. De game draait om boonvormige poppetjes die samen allerlei hindernisbanen moeten overleven. Wie het laatst overblijft, wint.

Outer Wilds

Eén van de best beoordeelde indie-games van 2019 komt dit jaar naar de Switch. In Outer Wilds zit de speler vast in een time-loop, die zich elke 22 minuten herhaalt. Maar de speler onthoudt als enige de gebeurtenissen, en komt zo op unieke wijze steeds verder in het spel.

Famicom Detective Club

Nintendo brengt zijn klassieke Japanse detective-games uit 1988 uit voor de Switch. Voor het eerst verschijnen twee Famicom Detective Club-games buiten Japan, met nieuwe graphics en ingesproken stemmen, maar met de originele verhalen.

Star Wars: Hunters

Een gratis online multiplayer-game van Zynga, bekend van Farmville. Speelt zich af tussen Star Wars VI en VII en verschijnt in 2021 voor de Switch, iOS en Android.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s