© Bungie

Destiny-maker krijgt in Amsterdam eerste internationale kantoor
Destiny

Destiny-maker krijgt in Amsterdam eerste internationale kantoor

18-02-2021 18:30 Laatste update: 19-02-2021 09:55

Bungie, ontwikkelaar van de Destiny-games, opent volgend jaar in Amsterdam zijn eerste kantoor buiten de Verenigde Staten.

Het kantoorpand zal in de eerste plaats gebruikt worden voor de uitgeverij- en marketingtakken van het gamebedrijf. "Dit kantoor representeert onze groeiende internationale werkzaamheden", schrijft Bungie.

Game-ontwikkeling blijft waarschijnlijk de centrale taak van het hoofdkantoor in Bellevue, in de Amerikaanse staat Washington. Dat hoofdkantoor krijgt binnenkort een flinke makeover:  van bijna 8.000 vierkante meter naar meer dan 19.000 vierkante meter kantoorruimte. 

Bungie wil uitbreiden

Het lot van Bungie leek lang af te hangen van het succes van de gamereeks Destiny. Het bedrijf maakte de games onder contract met gamegigant Activision, maar kocht zich in 2019 vrij.

Nu wil Bungie uitbreiden. Niet alleen qua bakstenen, maar ook met nieuwe series, schrijft de gamemaker. Het gaat daarbij niet alleen om Destiny games.

Multiplayer shooter Destiny 2 kwam uit in 2017, en werd dat jaar de op een na bestverkochte game op de Noord-Amerikaanse markt.  In november vorig jaar bracht Bungie een uitbreiding uit, Beyond Light, die relatief goed werd ontvangen door de pers. 

Luister ook de Bright Podcast over het technieuws van de week:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s