Sony kondigt VR-systeem voor PS5 aan, verschijnt nog niet dit jaar
Betere resolutie

Sony kondigt VR-systeem voor PS5 aan, verschijnt nog niet dit jaar

23-02-2021 14:47 Laatste update: 14:48

Sony heeft de eerste details over een nieuw virtual-reality-systeem voor de PlayStation 5 gedeeld. Dat systeem is in ontwikkeling, maar komt nog niet dit jaar op de markt.

De eerste VR-bril voor de PlayStation verscheen eind 2016. Nu werkt Sony aan een opvolger van die PSVR voor de PlayStation 5, meldt het bedrijf.

Sony spreekt van "sprongen vooruit in prestaties en interactiviteit". De nieuwe bril zit in tegenstelling tot de voorganger met één kabel aan de spelcomputer verbonden. Compleet draadloos is de volgende PSVR-bril dus nog niet, in tegenstelling tot concurrenten als de Oculus Quest.

Verbeteringen

De nieuwe PlayStation VR-bril heeft volgens Sony een hogere resolutie, een groter blikveld, en verbeterde tracking en input.

Ook de controller is vernieuwd, en bevat enkele functies van de DualSense-controller van de PlayStation 5. Die controller heeft haptische feedback voor meer nauwkeurige trillingen en schouderknoppen die tegendruk kunnen bieden.

Nog niet in 2021

"Er moet nog veel ontwikkeld worden aan ons nieuwe VR-systeem, dus we zullen niet in 2021 lanceren", stelt Sony. Wel zijn er al verschillende ontwikkelaars bezig met het maken van games voor het nieuwe VR-systeem.

Review PlayStation 5: