© Micosoft

Sommige games Bethesda in het vervolg exclusief voor Xbox, pc
Microsoft-overname

Sommige games Bethesda in het vervolg exclusief voor Xbox, pc

09-03-2021 19:40 Laatste update: 19:40

De overname van het moederbedrijf van gameuitgever Bethesda door Microsoft is rond, en dat betekent dat in de nabije toekomst sommige games van Bethesda exclusief voor Xbox One en PC uitkomen.

Dat schrijft Xbox-baas Phil Spencer dinsdag in een blogpost. Eind vorig jaar werd bekend dat Microsoft ZeniMax Media voor 7,5 miljard dollar (6,3 miljard euro) wilde kopen. De aankoop werd de afgelopen dagen goedgekeurd door zowel de Amerikaanse als de Europese marktwaakhond.

Microsoft zal komende week meer games van Bethesda gaan toevoegen aan zijn gameabonnement Game Pass, schrijft Spencer. Hij wil daarmee "dit bijzondere moment vieren".

23 gamestudio's van Microsoft

Met ZeniMax haalt Microsoft naast Bethesda (Skyrim, Fallout) ook dochters id Software (Doom), Arkane (Dishonored), MachineGames (Wolfenstein), Tango Gameworks (The Evil Within), mobiele gamestudio Alpha Dog, en de nieuwe studio Roundhouse Studios in huis. Het is de op een na duurste overname in de game-industrie ooit.

Microsoft bezit nu 23 gamestudio's, het resultaat van een aggressieve strategie waarmee het bedrijf de afgelopen jaren Sony's PlayStation Studios probeerde in te halen. Deze studio's moeten niet alleen games maken voor Microsofts eigen Xbox, maar ook voor Game Pass, zijn Netflix-achtige abonnementsdienst.

De beste gear voor PC-gamers

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s