Rusland vertraagt Twitter na kritiek op 'illegale content'
Sociale media

Rusland vertraagt Twitter na kritiek op 'illegale content'

10-03-2021 08:29 Laatste update: 08:48

Russische twitteraars kunnen te maken krijgen met langere laadtijden door nieuwe maatregelen van de overheid.

Internetwaakhond Roskomnadzor zegt dat de berichtendienst heeft nagelaten om illegale content te verwijderen. Daarom wordt de snelheid van Twitter in Rusland bewust vertraagd, meldt de Moscow Times.

Roskomnadzor zegt dat de maatregel is genomen om "Russische burgers te beschermen en de internetdienst te dwingen zich aan Russische wetgeving te houden". De toezichthouder maakte eerder deze maand al duidelijk dat Twitter boetes riskeert omdat het sinds 2017 zou hebben nagelaten duizenden berichten te verwijderen met informatie over zelfdoding, kinderporno en drugs.

Twitter wordt vertraagd op alle smartphones en op veel computers. Het is onduidelijk of de maatregel al van kracht is geworden. Roskomnadzor waarschuwt dat Twitter op termijn helemaal kan worden geblokkeerd als het de wet blijft overtreden.

Twittert wordt in Rusland ook gebruikt door Kremlincriticus Aleksej Navalni en zijn bondgenoten. Zij bekritiseren de Russische machtshebbers via Twitter en kondigen er protesten aan.

Roskomnadzor heeft eerder ook TikTok en het Russische sociale netwerk VKontakte gevraagd oproepen tot demonstraties tegen te houden. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s