© Oppo

Nieuwe smartphone Oppo heeft opvallend design
Cameraheuvel

Nieuwe smartphone Oppo heeft opvallend design

11-03-2021 12:47 Laatste update: 16-03-2021 20:41

Het nieuwe vlaggenschip van de Chinese smartphonemaker Oppo kan 1 miljard kleuren weergeven en opnemen. Dat komt wel met een flinke prijs.

De Oppo Find X3 Pro is zojuist gepresenteerd. Het is vooral de achterkant van de telefoon die opvalt, met het camera-eiland dat als een heuvel lijkt op te stijgen uit de rest van de telefoon. 

In het camera-eiland zitten vier lenzen verwerkt, waarbij met name opvalt dat de ultra-groothoek van dezelfde kwaliteit is als de hoofdcamera. Beide camera's maken het mogelijk om foto's en video's te schieten met een 10bit-kwaliteit, waardoor er meer kleuren zichtbaar zijn en gradients mooier worden weergegeven.

Het scherm van de Find X3 Pro is ook in staat deze 10bit-beelden te tonen. Volgens Oppo is de Find X3 Pro de eerste smartphone die dit kan. Verder bevat de telefoon een ‘microlens’, dit is een macrolens die extreem ver inzoomt.

Beltonen door Hans Zimmer

De telefoon heeft de specificaties die je verwacht bij een Android-vlaggenschip van 2021: een 6,7 inch QHD+-oledscherm, een Snapdragon 888-chip, een grote 4500 mAh-batterij en snel opladen tot 65 watt bedraad met de meegeleverde oplader en 30 watt draadloos.

De Duitse filmcomponist Hans Zimmer heeft ook bijgedragen aan de nieuwe telefoon: de beltonen en de andere meldingsgeluiden van de telefoon zijn van zijn hand.

Prijs en concurrenten

De telefoon komt alleen uit met 12 GB werkgeheugen en 256 GB opslag, in het zwart en blauw. Al deze specificaties komen wel met een flinke prijs: de telefoon is beschikbaar vanaf 22 maart voor 1149 euro. Dit is 100 euro goedkoper dan de vergelijkbare Samsung Galaxy S21 Ultra, maar wel een stuk duurder dan Xiaomi Mi 11, die een fractie minder is qua specificaties. Het nieuwe vlaggenschip van concurrent OnePlus wordt later deze maand verwacht.

Tegelijkertijd presenteerde Oppo ook de Find X3 Neo (799 euro) met een iets minder scherm, chip (Snapdragon 865) en cameraset-up, en de Find X3 Lite (499 euro) die weer van alles iets minder heeft. Beide telefoons hebben ook niet de bijzondere camerabump, maar wel allemaal 5G-antennes. 

Update: we geven de Oppo Find X3 Pro weg op ons YouTube-kanaal, dus abonneer en zet de bel aan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s