© Microsoft

Twintig games Bethesda vrijdag via Xbox Game Pass te spelen
Game-abonnement

Twintig games Bethesda vrijdag via Xbox Game Pass te spelen

11-03-2021 20:39 Laatste update: 20:45

Microsoft biedt vanaf vrijdag twintig van de belangrijkste games van zijn nieuwe aankoop Bethesda aan via zijn Game Pass-abonnement, waaronder Fallout 4 en Skyrim.

De Xbox-maker liet eerder deze week al doorschemeren dat games van Bethesda snel naar Game Pass zouden komen. Microsofts overname van Bethesda-moeder ZeniMax Media werd deze week goedgekeurd door de Verenigde Staten en de Europese Unie.

De twintig games omvatten alle belangrijke series die ZeniMax onder zijn beheer heeft, van Doom tot Dishonored tot The Elder Scrolls. Ook Bethesda-klassieker Morrowind is inbegrepen.

Zestien games via cloud op mobiel

Zestien van de twintig games zijn op alle Microsoft-platformen te spelen, waaronder op mobiel via de clouddienst van Microsoft. Fallout: New Vegas kan alleen op Xbox gespeeld worden via Game Pass, drie Elder Scrolls-titels kunnen niet op mobiel gespeeld worden. 

Met de aankoop van ZeniMax Media haalt Microsoft niet alleen Bethesda in huis, maar ook id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog, en Roundhouse Studios. 

Review: de nieuwe Xbox Series X

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s