© Microsoft

Microsoft lost verbindingsproblemen Xbox-controller op met update
Xbox Series X/S

Microsoft lost verbindingsproblemen Xbox-controller op met update

12-03-2021 16:14 Laatste update: 16:14

Microsoft heeft een update uitgebracht die de verbindingsproblemen tussen de Xbox Series X en S en de draadloze controller moet oplossen.

Begin dit jaar klaagden Xbox-gebruikers op een forum van Microsoft over het haperen of wegvallen van de verbinding van hun controller. Microsoft beloofde toen een oplossing, en die is er nu. Het bedrijf bracht deze week een update uit voor de Xbox Series X en S.

Die update bevat ondersteuning voor een nieuwe headset en automatische HDR voor oudere Xbox-games. Onvermeld in het updatebericht is een oplossing voor de problemen met de controller. Toch zijn veel van die problemen opgelost, zegt Xbox-producthoofd Jason Ronald op Twitter.

Ook problemen bij de concurrentie

"Naast deze nieuwe functies repareert deze update ook veel van de loskoppelende controllers die spelers meldden", aldus Ronald. Het is niet duidelijk hoeveel spelers last hadden van de verbindingsproblemen en of alle problemen met de update zijn opgelost.

Concurrenten Nintendo en Sony hebben ook problemen met de controllers van hun spelcomputers. De Consumentenbond riep Europese toezichthouders onlangs op om Nintendo aan te pakken wegens problemen met de controllers van de Nintendo Switch. Vergelijkbare problemen met de controller van de PlayStation 5 hebben in de VS geleid tot een collectieve rechtszaak.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s