© #open

Google verwijdert datingapp voor niet-monogame relaties
Play Store

Google verwijdert datingapp voor niet-monogame relaties

12-03-2021 18:51 Laatste update: 19:04

Datingapp #open, die zich richt op polyamoreuze dates, is afgelopen week uit de Google Play Store verwijderd voor het 'promoten van seksuele content'.

De app is sinds 2019 te downloaden via de appwinkel van Google en kwam nooit eerder in de problemen. Volgens het Twitter-account van de app komt de ban kort nadat de makers van de app de beschrijving in de appwinkel iets hadden aangepast.

"We hebben naar de veranderingen gekeken die we hebben gedaan, maar het is ons niet duidelijk hoe we de regels rond seksuele content zouden hebben geschonden", schrijft het bedrijf. In de Google Play Store zijn meer apps te vinden voor mensen die op zoek zijn naar een niet-monogame relatie.

'Monddood gemaakt'

"Dit is weer een voorbeeld van hoe snel en gemakkelijk duizenden gemarginaliseerde mensen monddood kunnen worden gemaakt via 'regels' die toevallig altijd slaan op onconventionele merken en gedachtegoed", voegt het bedrijf toe. #open zegt zo'n 100.000 gebruikers te hebben. 

Het is inmiddels zes dagen geleden sinds de app verwijderd is uit de Play Store. "We hebben nog niks gehoord van Google, en raken elke dag honderden potentiële nieuwe leden kwijt."

Zo ruim je snel overbodige apps en bestanden op: handig!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s