Ook Google verlaagt commissie voor appmakers
Appwinkels

Ook Google verlaagt commissie voor appmakers

16-03-2021 17:48 Laatste update: 17:54

In navolging van Apple gaat ook Google het percentage dat het ontwikkelaars rekent over de verkoop van apps verlagen.

Per 1 juli betalen de bedrijven elk jaar een vergoeding van 15 procent over de eerste miljoen dollar aan inkomsten, maakte Google bekend. Voor elke dollar daarboven blijft het bedrijf 30 procent commissie rekenen.

Volgens Google wordt daarmee voor 99 procent van de ontwikkelaars het percentage commissie dat ze moeten betalen gehalveerd. Apple nam onlangs een soortgelijke beslissing. Het verschil is dat Apple het lagere percentage alleen rekent voor bedrijven met een omzet tot een miljoen dollar.

Rechtszaken Fortnite-maker

Over het percentage dat Apple en Google rekenen op verkopen in hun appwinkels is veel te doen. Ontwikkelaar Epic Games stapte naar de rechter omdat het vindt dat Apple en Google een illegaal monopolie beheren en zich schuldig maken aan machtsmisbruik.

Apple staat niet toe dat apps beschikbaar worden gesteld buiten zijn eigen App Store om, bijvoorbeeld via websites. Google staat dat wel toe, maar maakt dat "ontstellend moeilijk", aldus Epic Games.

De reeks rechtszaken van Epic Games tegen Apple en Google volgde op de verwijdering van Fortnite uit hun downloadwinkels nadat Epic de confrontatie had gezocht door bewust de regels van de downloadwinkels te schenden.

Gevangen in het Google-ecosysteem?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s