Instagram pakt contact tussen vreemde volwassenen en tieners aan
Bescherming

Instagram pakt contact tussen vreemde volwassenen en tieners aan

16-03-2021 20:41 Laatste update: 21:36

Instagram gaat het moeilijker maken voor volwassenen om chatberichten (DM's) te sturen aan jongeren onder de 18 jaar.

Het wordt onmogelijk voor volwassenen om nog berichten te sturen naar jongeren die hen niet volgen, schrijft Instagram. De foto-app wil jonge gebruikers op deze manier beschermen.

Daarnaast zal Instagram jongeren gaan waarschuwen als ze in DM's chatten met een volwassene die zich vreemd gedraagt. Het platform gebruikt daarvoor een algoritme dat onder andere kijkt naar hoe vaak een volwassen gebruiker verzoeken stuurt naar tieners.

De tieners krijgen via DM een waarschuwing van Instagram, met de optie om de conversatie te beëindigen of de volwassene te blokkeren. De bedoeling is dat deze functies vanaf deze maand worden uitgerold naar verschillende landen, waarbij "op termijn" alle landen er gebruik van maken.

Zoekresultaten aangepakt

Het wordt volwassenen moeilijker gemaakt om content van tieners te vinden, en ook Reels-video's van jongeren kom je als volwassenen niet zomaar meer tegen. Instagram gaat die verstoppen in de zoekresultaten. 

Instagram raadt jongeren aan om hun fotoaccounts op privé te zetten. Het bedrijf zal bovendien beter zijn best doen om de leeftijd van gebruikers te checken, besluit Instagram.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s