BMW: helft van verkochte auto's in 2030 elektrisch
Elektrische auto's

BMW: helft van verkochte auto's in 2030 elektrisch

17-03-2021 12:45 Laatste update: 14:11

Autofabrikant BMW wil dat in 2030 de helft van alle auto's die het bedrijf verkoopt elektrisch is. Rond die tijd verkoopt dochter MINI alleen nog maar elektrische voertuigen, is het plan.

BMW maakte de plannen bekend tijdens een jaarlijkse bijeenkomst voor analisten en investeerders. Een deel van de plannen was al eerder uitgelekt, zoals dat alle MINI's volledig elektrisch worden.

Ook wil BMW alleen nog maar auto's gaan maken op basis van herbruikbare onderdelen en materialen. Behalve de merken BMW en MINI behoort ook luxemerk Rolls-Royce tot de BMW-groep.

Nieuwe fabrieken

Het aantal elektrische auto's dat het concern verkoopt moet de komende jaren flink gaan groeien. In 2025 moeten dat er tien keer zoveel zijn als vorig jaar. Dan verwacht BMW 2 miljoen elektrische voertuigen te hebben afgeleverd.

Tot 2030 moet er vervolgens een jaarlijkse toename van ruim 20 procent zijn in het aantal verkochte elektrische auto's. Om die overgang mogelijk te maken gaat BMW extra investeren in zijn eigen fabrieken. Daar gaat 400 miljoen euro naartoe.

BMW i4

BMW i4

Momenteel heeft BMW twee elektrische modellen onder de eigen merknaam en één elektrische MINI. Dit jaar komen daar twee elektrische BMW-modellen bij, waarbij de BMW i4 later dit jaar enkele maanden eerder dan was aangekondigd beschikbaar zal zijn.

De BMW i4 is een 4-deurs Gran Coupé. De auto is in meerdere versies verkrijgbaar met een maximale actieradius tot 590 km en hij trekt op van 0 naar 100 km/u in vier seconden.

Kijk ook: elektrische Mini

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s