© Beeple

NFT-cryptokunst: miljoenen voor een plaatje?

Kopie van Everydays: The First 5000 Days van Beeple.

Bright Podcast ?

NFT-cryptokunst: miljoenen voor een plaatje?

18-03-2021 18:09 Laatste update: 26-03-2021 19:04

De NFT, kort voor 'non-fungible token', is enorm in opkomst. Het is een manier om met cryptotechnologie digitale kunstwerken uniek en herleidbaar te maken, waardoor mensen plots duizenden tot miljoenen euro's overhebben voor een afbeelding. Hoe zit dat?

Luister op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

De interesse in NFT's groeit de afgelopen tijd snel. Logisch ook: er worden plots grote bedragen betaald voor digitale kunstwerken. Grote bedragen zijn we inmiddels gewend voor verf op doek, maar nog niet voor pixels op een scherm. Wat maakt NFT's zo interessant? En waarom is cryptokunst het grote nieuwe ding na cryptomunten? 

Kijk ook onze video over NFT.

Luister deze podcast op Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor.

Of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.

Tips uit deze aflevering:

Game: FIFA 21 voor Stadia, de spelcomputer in de cloud van Google. De paar maanden oude voetbalgame kost nog maar een kleine twee tientjes op de streamingdienst. En ook Stadia zelf is in de aanbieding: de controller en een Chromecast Ultra kosten nu samen 60 euro, minder dan een Chromecast Ultra los.

App: Wombo.ai, waarmee je een foto omtovert tot een zingende video. Niet altijd even overtuigende deepfake, wel heel grappig en gratis voor zowel Android als iOS.

Serie: The One op Netflix. Wat als een bedrijf de perfecte liefdesmatch kon vinden op basis van DNA? Om zo'n datingservice draait The One, en die vraag leidt tot allerlei intrige en spanning.

In de Bright Podcast bespreken we elke week de belangrijkste ontwikkelingen in de tech-wereld, aangevuld met tips.

Volg de podcast op: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts en Anchor of voeg de RSS-feed toe aan je favoriete podcast-app.