'Twitter komt met abonnement voor achteraf verbeteren van tweets'
Twitter Blue

'Twitter komt met abonnement voor achteraf verbeteren van tweets'

17-05-2021 09:55 Laatste update: 10:38

Twitter zou werken aan een betaald abonnement met functies zoals het naderhand aanpassen van tweets en het lezen van sites zonder reclame omdat advertenties worden afgekocht.

Het abonnement heet intern nu 'Twitter Blue', ontdekte app-onderzoeker Jane Manchun Wong die vaker onaangekondigde functies in grote apps ontdekt. Het abonnement zou volgens Wong 2,99 dollar per maand kosten en onder meer de gewilde bewerkfunctie bevatten.

Twitter-gebruikers vragen al jaren om een manier om tweets naderhand aan te kunnen passen, bijvoorbeeld bij een spelfout. In 2020 zei Twitter-topman Jack Dorsey nog dat zo'n knop er waarschijnlijk nooit zou komen.

Het abonnement zou ook onder meer een 'collecties'-functie bevatten om bladwijzers naar boeiende sites en tweets in te bewaren. Twitter zou bovendien werken aan een getrapt abonnementsmodel, waarbij het duurste abonnement een soort legale advertentieblocker biedt.

Advertenties blokkeren

Twitter nam onlangs het bedrijf Scroll over. Die dienst verwijdert tegen betaling advertenties van deelnemende sites. Die sites krijgen dan het bedrag betaald dat zij normaal gesproken door een adverteerder betaald zou worden. Volgens Twitter levert Scroll zelf meer op dan het tonen van advertenties.

In februari waren er al geruchten over de komst van abonnementen en een fooi-systeem op Twitter. Dat fooisysteem is inmiddels al ingeschakeld. Twitter wil nog niet ingaan op de geruchten over één of meerdere abonnementen, zegt een woordvoerder van het bedrijf tegen The Verge.

iPhone-apps mogen je niet zomaar meer volgen: