Twitter schorst Willem Engel, eist wissen tweet over Eriksen
Twitter grijpt in

Twitter schorst Willem Engel, eist wissen tweet over Eriksen

15-06-2021 13:51 Laatste update: 16:42

Twitter heeft het account van Willem Engel, voorman van Viruswaarheid, geschorst. Het platform wil dat hij zelf een omstreden tweet over de Deense voetballer Christian Eriksen verwijdert. Engel weigert dat.

Twitter wil volgens Engel dat hij afziet van zijn recht om in beroep te gaan tegen een straf, en dat noemt hij chantage. Hij eist dat Twitter de schorsing ongedaan maakt en dreigt naar de rechter te stappen.

Eriksen zakte zaterdag in elkaar tijdens de EK-wedstrijd van zijn land. De 29-jarige ex-Ajacied werd op het veld gereanimeerd. Engel suggereerde dat de onwelwording van Eriksen te maken had met vaccinaties en riep op met de prikken te stoppen. Hij kreeg daar veel boze reacties op en een onbekend aantal mensen rapporteerde het bericht bij Twitter. Twitter schorste het account 'willem_engel' en maakte de tweet over Eriksen onzichtbaar. Zijn oude tweets zijn wel zichtbaar. Engel kan ook nog twitteren via het account van zijn dansschool.

Onjuiste berichten over vaccinaties verboden

Twitter laat dinsdag in een verklaring weten dat het niet is toegestaan om onjuiste berichten over vaccinaties te plaatsen. Het gaat dan bijvoorbeeld om "ontkrachte beweringen over de nadelige gevolgen van vaccinaties" en om "onjuiste beweringen die de indruk wekken dat vaccins worden gebruikt om bewust schade te berokkenen". Als Engel vaker in de fout gaat, zou dat ertoe kunnen leiden dat zijn account definitief wordt geblokkeerd.

De werkgever van Eriksen, de Italiaanse voetbalclub Internazionale, liet overigens weten dat de Deen niet is gevaccineerd tegen het coronavirus. Eriksen zelf meldde op Instagram dat het naar omstandigheden goed met hem gaat.

Kijk ook: de beste smartphones van 2021