Waarom deze eVan zo goddelijk én goedkoop rijdt
Van onze partner Mercedes

Waarom deze eVan zo goddelijk én goedkoop rijdt

20-06-2021 22:02 Laatste update: 14-09-2021 08:10

Eigenlijk lijkt de moderne eVan in niets op de traditionele bedrijfswagen. De nieuwe generatie heeft het interieur en rijcomfort van een luxe personenwagen, ziet er schitterend uit en rijdt duurzaam op elektriciteit.

Bright-autotester Rutger Middendorp geeft het in het begin meteen toe: hij is als een blok gevallen voor deze eVan van Mercedes. De EQV die hij mag proberen, behoort tot de toplijn van een reeks nieuwe, elektrische bedrijfswagens die Mercedes dit jaar laat debuteren.

Wat vooral opvalt naast de meer dan vijf zitplaatsen die het elektrische busje te bieden heeft, is de luxe van binnen. Ondanks dat je niet in een S-klasse zit, komt de EQV-rijder niets tekort. Tijdens het tochtje bespreekt Rutger het state-of-the-art infotainmentsysteem. Maar ook de mooie cockpit die hij vergelijkt met een ‘boutique hotel’ krijgt zijn goedkeuring. De EQV rijdt elektrisch en dus schoon en rap.

Rutger gaat in de EQV op bezoek bij de Dutch Drone Gods, dronepiloten die fraaie beelden maken met stuntdrones. Hun drones zijn voorzien van camera’s en een extra accu. Volgens de trotse piloten zijn dit compleet andere drones dan die je in de gemiddelde elektronicawinkel aantreft.

Samen met de Dutch Drone Gods maakt Rutger een ritje in de EQV (een limousine, maar dan met laadruimte) en doen ze een challenge: terwijl Rutger met de schuifdeuren geopend aan het presenteren is, laten de dronepiloten zien wat ze kunnen als het om heel precies sturen gaat. 

Kijk de video.