Microsoft geeft topman Satya Nadella meer macht
Teken van vertrouwen

Microsoft geeft topman Satya Nadella meer macht

17-06-2021 08:33 Laatste update: 11:20

Microsoft geeft zijn topman Satya Nadella meer macht. Hij is benoemd tot voorzitter (chairman) van het bestuur.

De benoeming is een teken van vertrouwen in de 53-jarige Nadella die sinds februari 2014 leiding geeft aan Microsoft als opvolger van Steve Ballmer. Nadella neemt de functie van chairman over van John Thompson, die op zijn beurt in 2014 de vervanger was in die rol van medeoprichter Bill Gates.

Onder leiding van Nadella heeft Microsoft zich bijvoorbeeld sterk toegelegd op clouddiensten. Mede daardoor wist hij Microsoft staande te houden in de strijd met andere techgiganten als Google, Amazon en Apple.

Onder het leiderschap van Nadella, die van Indiase afkomst is, is de beurskoers van het in 1975 opgerichte Microsoft meer dan verzevenvoudigd. De marktwaarde van het bedrijf bedraagt bijna 2 biljoen dollar.

Windows 11  

Microsoft staat aan de vooravond van een grote productpresentatie. Op 24 juni onthult het bedrijf de opvolger van Windows 10. Nadella is ook bij die presentatie.

Een vroege testversie van het nieuwe besturingssysteem lekte deze week uit. 'Windows 11', die naam is nog niet zeker, zou later dit jaar voor consumenten verschijnen.

De beste nieuwe laptops: