© Disney

Nieuwe afleveringen Disney-series voortaan op woensdag online

Marvel's Loki op Disney+

Disney+

Nieuwe afleveringen Disney-series voortaan op woensdag online

17-06-2021 12:50 Laatste update: 14:07

Streamingdienst Disney+ gaat de nieuwe afleveringen van de eigen series vanaf nu op woensdag publiceren in plaats van vrijdag. Op de vrijdagen plaatsen concurrenten ook vaak hun nieuwe seizoenen online.

Het besluit van Disney om de publicatie van nieuwe episodes van de eigen, 'original series' te verplaatsen naar woensdag volgt na het succes van de eerste aflevering van Marvel's Loki. Die première werd vervroegd van vrijdag 11 juni naar woensdag 9 juni en dat pakte goed uit. Het werd de meest bekeken seriepremière tot nu toe van Disney+. Vanaf komende maand zullen alle nieuwe afleveringen van originele Disney-series op woensdag worden gepubliceerd. 

Dat bekent dat de premièredata van onder andere Monsters at Work, Turner & Hooch en Behind the Attraction zijn aangepast. Het woensdagschema geldt ook voor onder meer Star Wars- en Marvel-series. De films van Disney blijven wel op vrijdag hun online-debuut maken, meldt Hollywood Reporter.

Drukte op vrijdagen

Netflix plaatst ook vaak complete nieuwe seizoenen op vrijdag online, zoals onlangs gebeurde met seizoen 2 van de hitserie Lupin. Disney had daar geen last van doordat Loki twee dagen eerder al werd gelanceerd. Ook Amazon Prime Video laat nieuwe series of seizoenen vaak op vrijdag in premiére gaan.

Disney hanteert sowieso een andere publicatiestrategie dan Netflix: het zet meestal één nieuwe aflevering per week online in plaats van een heel seizoen. Veel mensen hebben tegenwoordig meer dan één abonnement op een streamingdienst, waardoor de partijen continu strijden om welke dienst een gebruiker gaat kijken.

Getest: buiten tv kijken met deze Samsung-tv